Управителният съвет на Обществен дарителски фонд за Разград представи своята дейност и проекти за 2020 г.

Управителният съвет на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ представи пред ръководството на Община Разград своята дейност досега и проектите, одобрени за финансиране през 2020 г. Фондацията получи от местната управа подкрепа за всяка от инициативите си. „Имате протегната ръка във всяко отношение, Община Разград е открита за подобни инициативи, особено когато става въпрос за деца“ – каза по време на срещата Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

Образованието, спортът и талантливите деца са приоритетите на Обществен дарителски фонд за Разград – обясниха председателят на УС Стефан Томов и членовете: Дияна Славова, Йонета Йорданова, Йордан Тачев и Диана Първанова. През миналата година Фондацията е подкрепила реализацията на 8 проекта на обща стойност 126 675 лв., средствата от ОДФ са 84 540 лв. Сред събитията, предизвикали най-голям интерес, са: Детският панаир, Ученическата кулинарна олимпиада, Международният кинофестивал за детска и младежка публика, развитие бележат и Баскетболен клуб „Вълци – Разград“, Спортен клуб по колоездене „Спринт“,СК „Джудо и джиу джицу“, Клуб по дебати. Фондацията предвижда да се създаде устойчивост, като тези инициативи бъдат продължени.

YouTube

За 2020 г. засега са одобрени 5 проекта: за екипировка и участие в състезания на състезателите от СКК „Спринт“, за реализацията на Ученическа волейболна лига от СК „Спорт за всички“, за провеждане на традиционен фолклорен събор „Събрало се наше село“, организиран от НЧ“Самообразование 1894“-Побит камък, за закупуване на 14 костюма за ДТШ“Хорце“, както и за реконструкция на детска площадка от сдружение „Лудогорие-Разград“ така, че да може да се използва от деца с увреждания. Общата стойност на проектите е 43 440,56 лв.
През месец май тази година ще се проведе Седмица на Обществен дарителски фонд, Детският панаир ще е през юни, като ще го организира Центърът за работа с деца. Продължава съвместната работа съвместно с Детско-юношеската академия на Лудогорец по Проекта „Приятелства,чрез спорт“. През ноември ще се състои и второ издание на Международния кинофестивал за детска и младежка публика „не на шега“. През септември ще се случи и фестивалът „Фортисимо фест“, както и инициативата „Фортисимо в клас“. За да представи възможностите за продължаването на „Фортисимо в клас“ в разговора днес участва и известният музикант Хари Ешкенази. Обсъдена бе възможността Разград да е първият град, в който да се включат всички училища и всички четвъртокласници да се запознаят с музикалните инструменти в Симфоничния оркестър.

Периодично ще се провеждат и дарителски кампании за набиране на средства.
Сред събитията, които ще се случат най-скоро, е концертът на Илия Луков на 24 март, в който вместо танцовата трупа на фолклорния изпълнител, на сцената ще излязат деца от разградските фолклорни състави. На концерта ще бъдат поставени кутии за дарения за следващи инициативи на ОДФ.

В срещата участваха и също подкрепиха партньорството между Общината и Обществения дарителски фонд за Разград и заместник-кметовете: Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Милена Орешкова и Полина Иванова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе