Пробация и 5000 лева глоба е наказанието на 27-годишен мъж, нарушил карантинните мерки след завръщане от чужбина

27-годишният А. В. ще търпи пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и ще се периодично с пробационен служител през същия период. Това става ясно от съобщение на Районната прокуратура в град Разград.

Наказанието заедно с определената глоба от 5000 лева признатият за виновен за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от COVID-19 получи, след като сключи споразумение с Районната прокуратура в Разград, което съдът е одобрил като непротиворечащо на закона и морала. 

YouTube

Срещу 27-годишния мъж било образувано бързо производство по член 355, ал. 2 от НК. А. В. се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина с предписание на РЗИ в Русе на посочен от него адрес в разградското село Голям Поровец. При проверка било установено, че мъжът се е отклонил от адреса, посочен за социална изолация.

Пред прокуратурата обвиняемият признал вината си и декларирал, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред, като сключил споразумение и приел да търпи наложеното наказание, както и да плати определената му глоба от 5000 лева.

Споразумението било одобрено с определение на Разградския районен съд. То е окончателно и влиза в сила веднага.

Razgrad News призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе