Обучаваха педагогически съветници, психолози и социални работници как да разпознават рисково и зависимо поведение

„Разпознаване на рисково и зависимо поведение“ бе темата, която събра педагогически съветници, психолози и социални работници от област Разград на обучение, организирано от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център на 20-21.04.2022г. в хотелски комплекс «Лес» гр. Разград.

За лектори бяха поканени Милена Петрова и Павел Павлов от Терапевтичен център за лечение на зависимости гр.Варна „Само днес“.

YouTube

Зависимостта е процес, който се развива постепенно и преминава през различни етапи: експериментиране, употреба, вредна употреба и зависимост – загуба на контрол върху употребата на вещества. Зависимостта не е проблем само на този, който употребява психоактивни вещества. Зависимостта обхваща цялото семейство – родители, братя и сестри, роднини. 

На обучението бе поднесена много интересна информация от лекторите по темата с много практически примери. Имаше голяма активност от страна на участниците, които заявиха желание за следващо обучение, от което да придобият още знания и формиране на умения, необходими в ежедневната им работа в училищата.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе