Малчугани от Кубрат и Синя вода избраха любовта срещу агресията в училище

 „Ще борим агресията с любов, усмивка и игри, които ни учат на сплотеност и заедност“, заявиха възпитаниците на Шенал Исмаил и Вилдан Халилова от ГЦОУД при СУ „Христо Ботев“. Към тях се присъединиха и  учениците от танцова група „Синеводски бисерчета към“ НЧ „Сила-1928“-Синя вода с ментор Сезгин Хюсеин в подкрепа на новата превантивно-образователната програма на  кубратската комисия „Любовта отваря Сърцата или за  любовта като образователен, възпитателен и превантивен метод“ , която ще бъде водеща за местната комисия през идната 2023 година.  

YouTube

Учителите и партньорите, подкрепили идеята, са наясно, че ежедневно трябва да се отделя време за изграждане на навици и умея, които учат малчуганите на позитивен модел на поведение и най-лесният начин за това е играта и различните области на изкуството. До края на годината и през идната година учениците с ментори Шенал Исмаил и Вилдан Халилова в партньорство с местната комисия ще реализират различни инициативи, в които с помощта на подходящи игри, творческите задачи и казуси ще се решават чрез прояви на любов и сърдечност.

За улеснение ще им помагат „Усмивко и Сърдитко-знаковите стимули за позитивно поведение“ – авторски продукт на секретаря на кубратската комисия д-р Надие Карагьозова. Предстои и нова творческа среща със самодейците от Синя вода. В близките дни  ще бъде уточнена под каква форма ще премине тя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе