Разград прие Национално състезание за млади доброволци (ВИДЕО)

Седем отбора от София, Кюстендил, Казанлък, Провадия, Белово, Кубрат и Исперих премериха сили, бързина и умения в Градския парк в Разград. Организатори на националното състезание бяха РДПБЗН-Разград и община Разград. На откриването присъстваха старши комисар Любомир Баров, заместник директор на ГДПБЗН, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков, областният и заместник областният управители на област Търговище Гергана Цонева и Димитър Станев, областният управител на Разград Владимир Димитров, заместник областният управител Ивелина Игнатова, заместник кметът на община Разград Елка Неделчева и директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

YouTube

Инициативата за првеждането на подобна надпревара е на Националната асоциация на доброволците в Република България и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР. Първите състезания за млади доброволци са проведени през 2022 г. Отборите се състоят от 6 състезатели – петима титуляри и един резервен. Те се съревновават в три дисциплини – издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига. Засича се време за изпълнение на елементите, като се определят и точки за правилното им изпълнение.

Целта на състезанията е да се ангажира обществеността с темата за зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и привличане на членове за доброволческите отряди.

В оспорваната надпревара първо място спечели отборът от Кюстендил с комплексен сбор точки 176. На второ място се класираха доброволците от Кубрат, които събраха 164 точки. Трети в състезанието остана тимът от Казанлък със 161 точки. За призовите места бяха осигурени купи, медали и периферни компютърни устройства. Наградите връчиха старши комисар Любомир Баров, заместник директор на ГДПБЗН, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков и кметът на Разград Добрин Добрев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе