Пет пъти повече заявления за издаване на лични карти са постъпили в сектор БДС-Разград

Пет път повече заявления за лични карти са приети в сектор „БДС“ от началото на годината до момента. При изтичащ срок на валидност на 298 лични карти, постъпилите заявления за издаване на нови са 1435. ОДМВР-Разград благодари на ръководителите на институции, ведомства и фирми, които се включиха активно в кампанията по предсрочно подновяване на документи и създадоха нужната организация в своите структури. До момента по предварително съгласуван график са преминали Областна администрация, община Разград, Окръжният съд, Районен съд- Разград, Административен съд, Окръжна и Районна прокуратури, НОИ, НАП, Бюрото по труда и част от учебните заведения. Тази седмица с мобилна станция се обслужват работещите в „Балканфарма“. През следващата предстоят МБАЛ-Разград и „Биовет“.

За периода от 01.01 до 22.01.2020 г. сектор БДС е приел заявления за издаване на лични карти, както следва:
– Разград -1099 бр.
– Исперих- 130;
– Кубрат -174;
– Лозница -32
За паспорти – общо приети 1068:
– Разград -798 бр.
– Исперих- 115;
– Кубрат -128;
– Лозница -27

YouTube

Документите за самоличност по всички приети заявления вече са изготвени и гражданите могат да ги получат, включително и по Районни управления.
ОДМВР-Разград отново призовава гражданите да не чакат крайния срок на валидност, а да извършат по-рано подмяната на документите си. Така ще си спестят време и напрежение, избягвайки опашките пред Паспортна служба, особено след месец март, когато се очаква пикът в приема на заявления.

Тези, които притежават валиден електронен подпис, могат да се възползват от възможността да подават он-лайн заявления за подмяна на документи. Така се избягва явяването в МВР за прием, получават се лично само новите документи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе