Нови случаи на COVID-19 в област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, през последните дни са регистрирани следните нови потвърдени случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград:

На 04.09.2020 г. са регистрирани два потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград. 

Първият от тях е жена на 78 г. от село Благоево, община Разград. Потърсила е медицинска помощ на 03.09.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатор на отделението по пневмология и фтизиатрия . Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен.  Лицето има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония  II степен.

YouTube

Вторият случай е жена на 60 г. от гр. Исперих, община Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Предписана й е домашна изолация за 14 дни. Заразената има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония  II степен.

На 06.09.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград.

Първият от тях е жена на 70 г. от град Цар Калоян, община Цар Калоян. Потърсила е медицинска помощ на 04.09.2020 г. в МБАЛ – Разград, където е хоспитализирана в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразената има следното придружаващо заболяване: артериална хипертония  II степен.

Вторият случай е жена  на 28 г. от град Разград, община Разград. Взет й респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Предписана й е домашна изолация за 14 дни. Заразената не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е дете на една година от град Разград, община Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Детето е без клинични оплаквания.        Предписана му е домашна изолация за 14 дни. Няма придружаващи заболявания.

Четвъртият случай е мъж на 42 г. от село Севар, община Кубрат. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Здраве – 99“ ООД – град Русе /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Предписана му е домашна изолация за 14 дни.

На 08.09.2020 г. е регистриран един потвърден случай на COVID-19. 

Случаят е мъж на 78 г. от гр. Цар Калоян, община Цар Калоян. Потърсил е медицинска помощ на 05.09.2020 г. в МБАЛ – Разград, където е хоспитализиран в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразеният има следните придружаващи заболявания: бронхиална астма, мозъчно-съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност и паркинсонова болест.

РЗИ – Разград информира, че към днешна дата общият брой на регистрираните случаи от COVID-19 в област Разград е 168, от тях активните са 21, на домашно лечение са 13 заболели, а хоспитализираните лица са 8.

За миналата седмица са оздравели 3 заболели от коронавирус жители от област Разград, няма починали лица, новорегистрираните случаи са 12, общият брой на поставените под карантина е 30.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе