Какво трябва да знаем, когато избираме детски дрехи?

Малко неща са по-приятни от това да пазаруваме за прекрасните си деца. Изборът на дрехи за най-малките обаче съвсем не е толкова лесно начинание, колкото изглежда на пръв поглед. Голямото разнообразие на пазара изисква внимателно да подбираме дрехите, както и да се съобразим с някои изисквания, за да сме сигурни, че ще осигурим удобство и комфорт на детето.

Ето част от важните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате детски дрехи.

YouTube

Размер

Размерът е едно от първите неща, на които трябва да обърнете внимание, независимо дали пазарувате детски дрехи онлайн, или във физически магазин. Докато в магазина може да се ориентирате на око, то за улеснение на родителите в повечето онлайн магазини се предлагат таблици с размерите, които ще ви помогнат лесно да откриете подходящия размер за Вашето дете.

Друг ориентир – това са годините на детето. Повечето производители използват подобни означения, отговарящи на възрастта на детето (3-6,6-9, 12-18 месеца и т.н.). Имайте предвид, че те са по-скоро ориентировъчни и е възможно да не пасват точно на вашето дете.

Избирането на правилния размер е от важно значение, не само за да изглежда добре дрехата, когато е облечена, но и за да се чувства вашето дете комфортно и да разполага с необходимата свобода на движение.

Материи

Детската кожа е деликатна и нежна, затова и някои деца са особено чувствителни към специфични материи или усещания по кожата си. Дори тези, които не са, най-вероятно не искат да носят драскащи или тесни дрехи през целия ден.

Съветваме ви винаги да избирате комфортни материи, още по-добре, ако те са леки и естествени. Така ще минимизирате риска от появата на кожни раздразнения, а Вашият малчуган ще може да се забавлява и играе на воля, без да усеща дискомфорт от дрехите, които носи.

Качество

Качеството е още един много важен критерий при избора на детски дрешки. Освен здрави и качествени материи, добре е да обърнете внимание на шевовете и начина, по който различни декоративни елементи са прикрепени към дрехата.

Особено при по-малките деца, дребни декорации, които лесно се премахват от дрехата, може да бъдат погълнати и представляват риск за здравето на детето. Още един голям бонус да инвестирате в качествени дрехи е, че те ще запазят стилния си вид за по-дълго и детето ви може да ги носи няколко сезона, което ги превръща в отлична инвестиция.

Лесна поддръжка

За улеснение на родителите, добре е да потърсите дрехи, чиято поддръжка не изисква много специални грижи. Потърсете такива, които лесно можете да изперете и изсушите у дома и не е нужно да носите на химическо. Етикетът на дрехите ще ви каже какво точно трябва да правите. Ако една дреха изисква твърде много грижи, е по-добре да се насочите към нещо друго, разбира се, освен ако облеклото не е за специален повод.

Цветове

Независимо дали търсите детски дрехи за момчета, или за малки принцеси, добре е да се ориентирате към по-свежи цветове, които внасят настроение и отговарят на жизнеността, която децата естествено носят в себе си. Може да експериментирате също с различни принтове и щампи. Освен това, имайте предвид, че петната личат по-трудно на цветни дрехи в сравнение с чисто белите дрехи, например.

Вкусът на детето е важен

Трудно ще убедите детето си да облече нещо, което не му харесва. Колкото повече растат децата, толкова по-самостоятелни стават в избора си на облекло. Затова е добре да се допитвате до тях и да им позволявате те също да се включат в пазаруването на дрехи. Така ще си гарантирате, че новите находки няма да бъдат оставени в гардероба, докато не умалеят.

Пазаруването на детски дрехи може да бъде много по-лесно и успешно, когато спазвате тези практични съвети.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе