Huawei P40 ще има мощна графенова батерия и 7 камери

Тази година Huawei изглежда приключи с анонсите на флагмански смартфони, а следващите мобилни телефони от най-висок клас – серията Huawei P40, трябва да излязат на пазара през първото тримесечие на следващата година.

Анонсът е сравнително скоро и в уеб пространството започнаха да се появяват първите данни за новите мобилни устройства.

YouTube

Според появилата се нова информация, Huawei P40 ще се базира на системата върху чипа Kirin 990 5G и ще има двойна предна камера с резолюция 32 МР плюс 20 МР. Дисплеят ще бъде леко извит, AMOLED, ще има размер на диагонала 6,57 инча и 2К резолюция. Кадровата честота на дисплея на Huawei P40 ще бъде 120 Hz.

Според тази информация, предната камера ще бъде петорна. Главният оптичен сензор ще бъде Sony IMX686 с резолюция 64 МР. Той ще бъде подпомогнат от 20 МР сензор с широкоъгълна оптика плюс 12 МР телефото плюс четвърти фотосензор за макроснимки. Петият е ToF за измерване дълбочината на сцената.

Една от характерните особености на новия смартфон ще бъде мощната акумулаторна батерия с капацитет 5000 mAh. В батерията се използва графен и благодарение на него батерията е с 30% по-малка. Huawei P40 ще поддържа технология за бързо зареждане с мощност 50 W, с която батерията ще се зареди до 100% само за 45 минути. Устройството ще работи под управлението на ОС Android 10 с фирмения потребителски интерфейс EMUI 10.

Източник: Kaldata.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе