Отборът „Млад огнеборец“ на ОУ „И. С. Тургенев“ на гости при пожарникарите

Отборът „Млад огнеборец“ на ОУ „И. С. Тургенев“, който се класира на престижното III място сред осемте отбора, участници в областния етап на провелото  се на 20 май 2022г. ученическо състезание, днес беше гост на пожарникарите от  РДПБЗН – град Разград.

YouTube

Инспектор Дончев, който беше техен треньор  организира посещението на учениците, като награда за успешното представяне в състезанието. Срещата с истинските пожарникари и възможността да се докоснат до екипировката и всичката налична пожарникарска техника предизвика голям интерес в учениците. Момчетата успяха отблизо да се запознаят с пожарникарската професия, като всеки един от тях успя да се качи на пожарникарската кола,  лично всеки  изпробва системата за гасене на пожар с водна струя с високо налягане. Разгледаха сградата на пожарната отвътре, помещенията на пожарникарите и гаражите на пожарните коли. Интерес предизвика и „вълшебната” тръба, по която се спуснаха пожарникарите, както и моторната шейна, с която  се достига до труднопроходими местности в зимни условия. Видяха къде и кой   получава  сигналите от телефона за спешни случаи в България  112 и се убедиха, че най-бързите и смели пожарникари са в пожарната в Разград.

Учениците много се въодушевиха от този ценен нагледен урок за пожарна безопасност и освен че получиха полезна информация, много се забавляваха и всички бяха готови  да станат пожарникари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе