Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Подай ръка“ отбеляза 11 години

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Хабибе Расим бяха гости на тържество за 11-ия рожден ден на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания “Подай ръка“.

Г-н Добрев поздрави директора на Центъра Елена Първанова, колектива и потребителите на социалната услуга, като я нарече „една от най-усмихнатите услуги на Община Разград“. Той се аргументира с факта, че и служителите на ДЦПЛУ, и потребителите винаги са много активни, а любовта и старанието им се виждат и искрят отвсякъде – от участията им в конкурси, фестивали, тържества и в културния календар на общината.

YouTube

Това се видя и от програмата, която бе подготвена за 11-ия рожден ден на Центъра. В нея участваха само потребители на социалната услуга, подкрепяни в някои от изпълненията и от служители. Фолклорните и шлагерни песни, оригинални танци, театралният етюд по приказка за Хитър Петър бяха аплодирани от гостите на тържеството. Особено вълнуващ бе танцът, в който участва активно момиче в инвалидна количка.

Тържеството завърши с торта и изпълнение на песента на Мая Нешкова „Честит рожден ден“.

Потребители на ДЦПЛУ“Подай ръка“ са 28 души, част от заниманията им са свързани с музикалното и танцово изкуство, а също и изработване на различни празнични артикули, които всеки посетител в социалната услуга може да види по рафтовете в помещенията. С оригинална украса бе и залата, в която се проведе празничното тържество, като най-силно впечатли, а и кореспондираше с метеорологичната обстановка синьо небе с пъстроцветни чадърчета. 

Още снимки от тържеството за 11-ия рожден ден на ДЦПЛУ“Подай ръка“ можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе