Над 500 пътни нарушения за седмица в Разградско

526 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 27 март до 2 април 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 602 фиша и 88 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при двамата концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в шест от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в два – употребата на алкохол от страна на водачите.  

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 29 март на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, започна специализирана полицейска операция по безопасност на движението. До момента са проверени 624 превозни средства и 808 лица. Извършени са 54 проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Установени са 15 случая на неизползване на обезопасителни колани и 10, в които не са спазени пътната маркировка и знаците.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе