Лудогорец падна с 1:2 в Астана (ВИДЕО)

Лудогорец загуби с 1:2 гостуването си на Астана в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата бе изключително интересна, като положенията не спираха. Ивайло Петев прибегна до схема с трима в защита – новото попълнение Сонко Сундберг, Франко Русо и Оливие Вердон. По бековете започнаха Аслак фон Витри и Марсел Хайстер. В халфовата линия оперираха Клод Гонсалвеш и Якуб Пьотровски, а атаката поведе Руан Круз, подкрепян от Кирил Десподов и Бърнард Текпетей.

Срещата започна много силно за домакините, като след едва 2 минути Вороговски удари напречната греда, възползвайки се от центриране на Аимбетов и слаба реакция на Франко Русо. След десетина минути играчите на Астана направиха нова добра атака, но избягалият от защитата Аимбетов не успя да подаде на непокрития Дарбо. В 16-ата минута Серджио Пад спаси с крак след нова добра акция на Аимбетов.

YouTube

„Орлите“ отговориха бързо, като Десподов центрира, вратарят на Астана не се намеси добре, като същото стори и защитник. Топката в крайна сметка стигна до Аслак фон Витри, който бе на много чиста позиция, но ударът му бе блокиран. Последва добра атака на разградчани, завършила с изстрел на Текпетей, но в аут. В 25-ата минута Урега стреля мощно, но след рикошет топката мина над вратата.

Лудогорец поведе в 34-ата минута. Кирил Десподов центрира чудесно от пряк свободен удар и Сонко Сундберг с глава отбеляза първото си попадение за „орлите“. После дойдоха две спорни ситуации, като и при двете играчите на Ивайло Петев искаха дузпа – първо за игра с ръка, а след това и за нарушение срещу Текпетей. Реферът Хорациу Фешник от Румъния обаче замълча.

Астана изравни в 41-ата минута. Тогава Лудогорец отново се пропука след статично положение, а след пряк свободния удар с глава отбеляза Жарко Томашевич.

Втората част започна кошмарно за българите. В 53-ата минута след центриране от корнер се получи дълго разиграване. В крайна сметка топката бе центрирана към Марочкин, който с глава не остави абсолютно никакъв шанс на Серджио Падт. Веднага след това Кирил Десподов можеше да отбележи, но изстрелът му мина над вратата.

Астана можеше да сложи точка на спора след час игра. Тогава Урега се подигра с Фон Витри и подаде на напълно непокрития Дарбо, който направи пропуск, биейки над вратата.
В 71-ата минута Лудогорец почти изравни. Но почти, защото ударът с глава на Руан Крус бе избит с една ръка на вратаря на домакините Чондрич.

Десетина минути преди края опитният Томасов пробва рефлекса на Серджио Пад, който обаче този път спаси. В 82-ата минута Серджио Падт спаси удар на Досмагамбетов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе