Полицаи от Ветово помогнаха на семейство от Исперих с бебе на 6 дни

Ветовски полицаи са оказали съдействие на семейство от Исперих. На 6 септември около 09:00 часа полицейски екип от РУ – Ветово е извършвал по график обход за контрол на пътното движение по главен път I-2, когато в района на км. 37+000 м. /до разклона за с. Сваленик/ служителите са забелязали, че до платното горят сухи треви и храсти. Това информират от полицията в Русе.

Полицаите са сигнализирали незабавно в дежурния оперативен център на ОДМВР – Русе и са изчакали на безопасно разстояние в района. На място са пристигнали служители от РДПБЗН – Разград и са започнали действия по потушаване на пожара.

YouTube

В това време до полицейските служители е спрял лек автомобил с марка „Пежо“ с разградска регистрация. От колата слезли водачът и жена с бебе на ръце, които били видимо притеснени и изплашени. Станало ясно, че семейството е от гр. Исперих и пътуват с детето си, родено преди 6 дни. Родителите обяснили на униформените, че бебето е спряло да диша и помолили за помощ. Полицаите докладвали незабавно в дежурния център на областната дирекция за случая и със служебния автомобил транспортирали по най-бързия начин бебето и майка му в ЦСМП – Ветово, където след направените медицински манипулации дишането на детето е било възстановено.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе