Седмица на гората в ДГ „Първи юни“ в Исперих

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той се провежда под мотото: „Гората е живот и … обща отговорност.

YouTube

В ДГ ”Първи юни”, град Исперих, на 03 април 2024 г., се отбеляза празникът на българската гора. С кратък музикален поздрав децата поздравиха своите гости – г – н Аксел Кючюк – зам. кмет с ресор Образование, г – жа Аница Костова – гл. експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Исперих и лесовъдите от Държавно ловно стопанство (ДЛС) „ВОДЕН-ИРИ ХИСАР“. Проведе се залесителна инициатива „Гората е живот, засаждаме бъдеще!“. Засадиха се дръвчета явор, пауловния и магнолия.

Проведе се урок по Горска педагогика – „Вълшебствата в гората“ и обучителни игри за гората. Децата имаха възможност да разгледат паднали рога, бивни и кости от горско животни; да наблюдават през бинокли; играха познавателни игри свързани с разнообразни предмети, които могат да се намерят в гората. По време на занятието децата разбраха защо е важно да пазим гората чиста и какво правят лесничеите, за да съхранят зеленото богатство на страната ни.

Седмицата на гората е прекрасен начин да се прекара време на открито и да се научи повече за важността на горите за нашето бъдеще.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе