Наградиха победителите във финалите на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол

Заместник-кметът на Община Разград Зорница Евгениева  присъства днес на срещите за първото място във финалните кръгове на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за юноши 11-12 клас, на които Разград бе домакин през последните четири дни.

Г-жа Евгениева участва и в церемонията по награждаване на призьорите.

YouTube

Победител във волейболната надпревара, която се проведе във физкултурния салон на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”, е МГ”Д-р Петър Берон”-Варна. Във финалната среща, продължила 55 минути, волейболистите от Варна победиха връстниците си от ПГСАГ”Лубор Байер”-Стара Загора с 2:0 (25:20; 25:20). На трето място е ПГ”Христо Ботев”-Дупница, на четвърто – 19 СУ”Акад. Михаил Арнаудов”-София. Представителите на община Разград – НПТГ”Шандор Петьофи” – останаха на осмо място. За най-полезен играч на турнира бе обявен Огнян Христов от Стара Загора. В церемонията по награждаването освен заместник-кмета Зорница Евгениева участваха и Николай Миланов от РУО на МОН-Разград, главен организатор на турнира, главният съдия Валери Йорданов и главният секретар на състезанието Красимир Кръстев.

Шампионите в баскетболния турнир, който се проведе в спортна зала „Абритус”, бяха определени в мача между ПГТМ”Христо Ботев”-Ботевград и ПГРЕ”Г.С.Раковски”-Бургас. Юношите от Ботевград постигнаха убедителна победа с резултат 80:54, а бургазлии получиха сребърните медали. На трето място остана тимът на ППМГ”Нанчо Попович”-Шумен, а на четвърто – ПГЕЕ-Пловдив. Разградските представители – ППМГ”Акад. Н.Обрешков” – са на осма позиция. За най-добър реализатор в турнира бе обявен Петър Ралчев от Пловдив. В церемонията по награждаването освен заместник-кмета Зорница Евгениева участваха и главният организатор на турнира Дениз Хамид, главният съдия на състезанието Сергей Арнаудов, главният секретар Пенко Велчев и Николай Миланов от РУО на МОН. В публиката бе и президентът на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов, който изрази пред заместник-кмета Зорница Евгениева добрите си впечатления от организацията на турнира.

И двете финални състезания на „Ученическите игри” се организират от: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи”РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище”-Разград и Община Разград, а баскетболният турнир – и от БК”Вълци-Разград”.

Още снимки от награждаването на волейболния и баскетболния турнир вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе