Треньорът по борба Дениз Хамид вече е и международен съдия

Дениз Хамид вече е и международен съдия по борба.През последните 15 години той се доказа, като един от най-добрите специалисти в тази сфера и като съветник в тази насока на община Разград и областна администрация Разград. Доказан треньори по борба при всички възрасти от деца до мъже и жени от новото поколение в Лудогорието и страната. Изградил многобройни шампиони, национални състезатели, участници и медалисти на Световни и Европейски първенства. Сега вече и с признание от Световната федерация по борба, но като международен съдия.

Дениз Хамид е редовен съдия към Българската федерация по борба от 2016 година. От 18 до 21 април се проведе МТ по борба в град Клуж-Напока, Румъния където се проведе и изпит за нови Международни съдии. Българска федерация по борба  разреши само на двама съдии да се явят и един от тях беше Дениз Хамид. Той подчерта, че изпитите са много тежки включващи освен практически съдийски умения във всички стилове по време на турнира, също така езикови, нормативни, поведенчески и най-вече етични качества включващи и писмени тестове с решаване на казуси.

YouTube

Единствен и последен международен съдия по борба в Лудогорието, беше имено неговият баща Музаффер Хамид, а в последните години един от най-добрите и много уважавани съдии на Световната федерация по борба също е с Разградски корени г-н Левнт Шен, внук на световния шампион Лютфи Ахмедов, който е съдия олимпийска категория, свирил на две олимпийски игри и носител на златна свирка, който се очаква да бъде и част от Олимпийските игри в Париж.

Дениз Хамид само за три години успя да докаже, че може да бъде и добър ръководител в повереното му Спортно училище където е директор, като освен спортни резултати вдигна и образователното ниво на учениците. Той подчерта, че освен включените нови спортове от миналата година, така и за нова учебна 2024/2025 година ще има още два нови спорта и подраздел на още един, но това е ще бъде в следващ етап.

Случващото се е признание за развитието на целия Разградски спорт от състезатели, треньори до специалисти, организатори и съдии, което показва че Разград продължава да е един от най-важните спортни центрове на България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе