Организираха Великденска работилница в „Дом за стари хора“ в село Тертер

Редовните участници в предизвикателството на местната комисия „Превенция чрез добротворчество“- първи „б“ клас от СО „Христо Ботев“   за пореден път преживяха наситени с много смях и емоции време. Това се случи в организираната от местната комисия –Великденска работилница, в Тертер в „Дом за стари хора“ , в която на 29 април – потребители, служители, деца и ръководителите им шареха яйца по случай големия християнски празник –Великден. Празникът на яйцата  и пухкавия козунак, както го определят още децата. Преди творческия процес обаче, малчуганите пяха и танцуваха за домакините и потребителите на дома и така създадоха настроение, което засили още повече желанието за работа.

С новите „баби“ и „дядо“ от дома, първокласниците на Шенал Исмаил  и ученици от втори клас с ръководител Вилдан Халилова се потопиха в една магична атмосфера, в която смесването на различни бои превърна малките творци в истински магьосници за да постигнат резултат от наситени и различни цветове. Освен, че се забавляваха истински, научиха и доста за големия празник, как се е празнувал в по-старо време. Възрастните, които умеят да се радват и ценят детското присъствие, бяха не само доволни от съвместната работа ., но и се чудеха от „бързите бои“, които за нула време превръщаха бялата  черупка в цветна.

YouTube

По време на срещата, между децата и възрастните са зароди истинско приятелство, разговаряха, шегуваха се, снимаха се за спомен и много спонтанно се прегръщаха, а в очите на възрастните проблясваха сълзи в знак на радост и благодарност.

Родителите на участниците, също не останаха безразлични. Изпратиха щедра почерпка за потребителите с пожелания да бъдат здрави, да се радват на всеки нов ден, защото те  са нашите мъдри учители.

„Празниците  винаги вдъхновяват и са творческо предизвикателство за всички, независимо кой на каква възраст е. Най-са щастливи обаче децата, които по непринуден начин преживяват всеки момент и грабят от него всичко, като му се радват по най-чистия начин, и напомнят на нас възрастните, „защо детето в нас трябва да живее“. Няма по-велико преживяване от хора на различна възраст, в различна среда, с нови хора, от които има какво да научиш,  коментира след събитието кубратския секретар Н. Карагьозова и благодари за прекрасното домакинство на служителите от Дома, които за четвърти пореден път отварят и споделят сърцата си с децата и с това разнообразяват ежедневието на хората, за които се грижат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе