Отбор QWERTY 2 на ОУ“ Васил Левски“ зае второ място на „Роботика за България“

Близо 200 ученици, водени от своите 53 ментори, демонстрираха уменията си да програмират роботи. Това се случи по време на деветия фестивал, който се провежда в рамките на програма „Роботика за България“.

Фестивалът се проведе на 15-ти юни в София, в сградата на развойния център на SAP Labs България. Специален гост на събитието тази година бе г-н Иван Гойчев, заместник-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ в Столичната община.

YouTube

По време на събитието участниците трябваше да докажат, че изработените от тях роботи могат да участват в различни дисциплини и предизвикателства, които изискват технически умения и креативно мислене.

Право на участие във фестивала получиха общо 36 отбора от 23 училища в 15 града от страната. Всички те са предварително избрани измежду всички подкрепени отбори, които са изпълнявали успешно своите мисии и задания по време на учебната година. В деветото поредно издание на програмата бяха подкрепени общо 79 от 37 училища в 23 града.

На събитието присъстваха и менторите на новите отбори, които ще бъдат подкрепени в десетото издание на програмата през 2024-2025 г. По този начин те не само научиха повече за програмата от първо лице, но и успяха да обменят идеи и усетиха духа на състезанието.

Победителите бяха обявени на финала на събитието, след внимателна и безпристрастна оценка от страна на специално жури.

Отбор QWERTY 2 от ОУ „Васил Левски“ град Разград се класира на второ място като освен купата спечели и четири отличия в отделните категории.

Програмата „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на SAP и в партньорство с ФРГИ. Инициативата стартира през 2015 г. и се провежда в рамките на вече девет учебни години, като в нея са участвали над 2800 ученици от 5 до 12 клас от цялата страна. Програмата цели да стимулира интереса на ученици между 10 и 16 годишна възраст към науката и технологиите.

Имената на децата от отбора са : Руя Кадовлова – капитан на отбора 3 а клас, Марина Дончева – 3 а клас, Азад Хашимов –  5 г клас, Павла Желязкова – 5 а клас!

Учители: Венелин Николов, Светлана Янкова

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе