Кубрат посрещна над 200 изпълнители на фолклорен фестивал „Танцувай с Пагане“

Фестивалът „Танцувай с Пагане“ отново ще събере десетки любители на народните хора в град Кубрат. Събитието се организира за седми път и се осъществява с подкрепата на Община град Кубрат, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ и Фолклорна формация „Пагане“.

Концертната програма ще се състои на 10 юни 2023 година, която официално ще започне от 17:30 часа на площад „Възраждане“ в лудогорския град. Въпреки че проявата няма конкурсен характер, в нея ще участват предимно танцови клубове от Североизточна България, като тази година те са 12.

YouTube

Организаторите допълват, че целта на фестивала е да запази и популяризира българския танцов фолклор и изкуство. Фестивалът „Танцувай с Пагане“ събира ентусиасти от всички възрасти, които се радват на изпълненията и се вълнуват от енергията и емоцията на народните хора.

Нека се впуснем в ритъма на българското фолклорно наследство и да отдадем заслуженото признание на хората, които го съхраняват и предават през поколенията. Фестивалът „Танцувай с Пагане“ е идеалната възможност да се насладите на блясъка на българските традиции и да бъдете част от вълнуващото общностно преживяване. Не пропускайте тази вълнуваща културна среща в град Кубрат.
Радослав СТОЙКОВ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе