50-ина души се събраха на протест пред Община Разград в петък (ВИДЕО)

Петдесетина души се събраха на протест пред Община Разград в петък, в 14:30 ч. Отново причината за протеста бяха миризмите, които тероризират града.

YouTube

Протестът стартира с минута мълчание, в памет на жертвите в община Царево, тъй като бе обявен национален траур на 8 септември.

Заместник-председателят на Общинския съвет и общински съветник адв. д-р Калоян Монев откри протеста с няколко думи, като сподели и какво до момента са направили компетентните институции, които следва да открият причината за влошеното качество на въздуха в града. Той също така сподели, че в понеделник, 4 септември, е бил иницииран и свикан граждански комитет за чисти въздух и вода на Разград.

Освен него, пред всички събрали се говориха и майки с деца, баби на внуци и други граждани, присъстващи на митинг-протестa.

Повод за протеста бяха свиканите две постоянни комисии към Общински съвет-Разград – по околна среда, селско, горско, водно и ловно стопанство и по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации във връзка с този проблем. Бе обсъдено предложението за обявяване на бедствено положение в Разград.

Обсъдиха предложението за обявяване на бедствено положение в Разград

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе