С фолклорни ритми започна поредицата от концерти край Градската елха в Разград

С фолклорни ритми започна поредицата от концерти край Градската елха. От най-малките до порасналите танцьори, тръгнали от детските състави, участваха снощи в концерта под надслов „Коледно пътешествие” на сцената между паметника на Майстор Манол и елхата.

Жителите на Разград аплодираха вихрените изпълнения на ДТА”Лудогорче” с ръководител Иван Иванов, Средношколска формация „Лудогорска младост“ и формация „Лудогорско настроение” към Капански ансамбъл-Разград, и двете с ръководители Румен Руменов и Алина Герги, ДТС”Капанче” с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев, Гайдарски състав и певицата Габриела  Симеонова с ръководител Пламен Панев от НЧ”Напредък 1901”.

YouTube

Днес, 12 декември, е вторият от поредицата концерти край Градската елха. Той също ще е от 17,30 ч., ще е под надслов „Коледни искри” и в него ще участват танцьорите от ТФ”Феникс” с ръководител Иван Стоянов и Класа по поп пеене, и двете към ЦПЛР ЦРД.

В сряда, 13 декември, от 17,30 ч. е концертът „Коледно настроение”, в който ще участват ДТШ”Хорце” с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова и Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков, и двете към ЦПЛР ЦРД. В 18,30 ч. същата вечер е концертът под надслов „Хоро край елхата”, в който ще участват разградските клубове по народни танци.

В четвъртък, 14 декември, от 17,30 ч. е концертът „Чудесата на Коледа” с участието на Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова,

На 20 декември от 17,30 ч. е концертът на възпитаниците на Арт училище „Енджой“ с ръководител Адриан Маджаров.

На 28 и 29 декември в 11,00 ч. ще се проведат работилнички на тема „Да си направим сурвачка“, в тях ще участват обучители от читалищата в община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе