Ученици от цялата страна взеха участие в конкурс на тема „Коледни фантазии“, организиран от ЦПЛР-ЦУТНТ – Разград

За петнадесета поредна година ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-град Разград организира коледна надпревара. С голям интерес бе посрещнат конкурсът по приложно изкуство, който получи отзвук в цялата страна. Участниците са от най-различни кътчета – от градовете Белово, Белоградчик, Варна, Враца, Котел, Пловдив, Попово, Разград, Търговище и от селата Бохот, Гецово, Киченица, Лудогорци, Мортагоново, Първомайци, Самуил и Стражец.

Темата „Коледни фантазии“ вдъхнови за изява 366 индивидуални участници от предучилищна възраст до дванадесети клас, които се включиха с 447 творби. Учители от 38 образователни институции и много родители са помагали на децата в създаването на красивите картички, рисунки, макети и сурвакници.

YouTube

В комисията за селектиране на най-красивите и естетично издържани творби участваха художниците Таня Стоянова, Росица Друмева и Петко Антонов. Много от картичките, сурвакниците и макетите ще бъдат включени в благотворителна изложба-базар.

Наградите за отличените деца и ученици, разпределени в четири възрастови групи, са осигурени от ЦПЛР-ЦУТНТ. Церемонията по награждаването ще се състои на 15 декември от 15 часа в учебната сграда на ЦПЛР-ЦУТНТ.

Пълното класиране може да видите тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе